Lennuliiklusteeninduse AS ja SESAR JU korraldavad ühise seminari

Lennuliiklusteeninduse AS  ja lennuliikluse korraldamise ühisettevõte SESAR JU korraldavad seminari, mille eesmärgiks on anda ülevaade hetkel Euroopa lennunduse ühe suurema ja ambitsioonikama projekti viimastest arengutest.

Kaasaegsel tasemel ja innovaatilise tehnoloogiaga Euroopa lennuliikluse uue juhtimissüsteemi (SESAR – Single European Sky ATM Research) kasutuselevõtmine aitab ületada Euroopa õhuruumi killustatust. Ühisettevõtte eesmärk on ühtse Euroopa õhuruumi lennujuhtimissüsteemi moderniseerimine suurendamaks seeläbi üldist lennuohutust, keskkonnasuutlikust, õhuruumi läbilaskevõimet ning vähendada kulusid.

Seminaril astuvad ettekannetega ülesse  Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, SESAR JU tegevjuht Patrick Ky ning lisaks eespool mainitutele antakse sõna NORACON (Põhja-Euroopa riikide ja Austria teenuse osutajate koostöö) grupi esindajale.

Seminarile on oodatud nii Eesti kui ka  teiste Balti riikide ministeeriumite, lennuametite, lennukompaniide ning lennujaamade juhtkondade esindajad.

Seminari korraldab ning viib läbi Lennuliiklusteeninduse AS.

Seminari leiab aset 2. septembril 2011.

Lisainfo ja küsimuste korral palume pöörduda LLT AS-i arendusosakonna juhataja Viktor Popovi poole (viktor@eans.ee ; 6258 250).