EANS võitis eriauhinna!

 

Keskkonnaministeerium korraldas Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursi, kus EANS pälvis vabalt planeeritavate marsruutidega õhuruumi FRA projektiga eriauhinna keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi kategoorias.

Üldvõidu pälvis Starship Technologies OÜ maailma esimese kullerteenuse roboti arendamise ja turule toomise eest. Keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias tunnustati veel ka OÜ-d Epokate ning AS-i Estko. Esimene töötas 2016. aastal välja põrandakattevaigud, mis ei sisalda enam hormonaalsüsteemi kahjustavat ohtliku ainet 4-nonüülfenooli. AS Estko on alates 2016. aastast esimene ettevõtte, kes omab peaaegu kõikides puhastusvahendite tooterühmades EL ökomärgisega (EL Lilleke) tooteid. Samuti anti kategoorias välja kaks eripreemiat – ettevõte Nordic Botanical OÜ viib Tartu Ülikooli botaanika ja ökoloogiaalase pädevuse praktilisse looduskaitsesse ning maastikukujundusse. Omapära seisneb selles, et minnakse oma tegevustes kavadest ja plaanidest kaugemale, organiseerides looduskaitsetöid ja kogudes looduslikelt niitudelt liigirikkaid seemnesegusid. Teise eripreemia sai Fanner OÜ, mis asutas 2016. aasta maikuus Eesti ja Baltikumi esimese pakendivaba toidupoe Paljas Pala. Toidupood asub Pärnus.

Esimest korda Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte valimisel sai oma sõna sekka öelda ka rahvas. Kaks nädalat Delfis toimunud hääletuse võitis ülekaalukalt pakendivaba toidupood Paljas Pala.

Pressiteadet saab lugeda siit

 

_jake_farra_0185_0

Keskkonnaminister Marko Pomerants ja EANS kvaliteedijuht Katy Pärn