Soome külastusel esitleti SESARi kasutuselevõttu Borealise piirkonnas

ee_cef_0

Euroopa Komisjoni (EC) ja Innovatsiooni ja Võrkude Rakendusamet (INEA) külastas 29. novembril Borealise vabalt valitavate marsruutidega õhuruumi rakenduspartnerit Finavia Helsingi Lennujaamas, et näha kuidas Euroopa Liidu rahastus on aidanud toetada vabalt valitavate marsruutidega õhuruumi (FRA) kasutuselevõttu Põhja-Euroopas.
Euroopa Komisjoni ja INEA delegatsiooniga olid kaasas SESAR kasutuselevõtu haldaja esindajad, neid võttis vastu Borealise vabalt valitavate marsruutidega õhuruumi programmi rakenduspartner Finavia ja Borealise partnerite esindajatest koostatud meeskond.
Borealise Liidu vabalt valitavate marsruutidega õhuruumi programmi on juba Euroopa Komisjoni poolt esile toodud kui peamist ühtse Euroopa taeva (SES) visiooni panustajat, määrates sellele ühe esimestest ’SES’ autasudest 2016. a märtsis.
Külastusel anti ülevaade Borealise vabalt valitavate marsruutidega õhuruumi arendusest, mis hetkel on rakendatud kuue Põhja-Euroopa riigi – Taani, Eesti, Soome, Läti, Norra ja Rootsi õhuruumis. Tutvustati ka Borealise FRA edasist laienemise kava Islandi, Suurbritannia ja Iirimaa lennuliiklusteeninduste vastutusaladesse ning 2021. aastal realiseeruvat visiooni, kus lennufirmad saavad planeerida ja lennata piirideüleselt eelistatud marsruutidel laial alal üle Põhja-Euroopa.
Soome lennujuhtimiskeskuse külastuse käigus tutvusid delegaadid SESAR kasutuselevõtu projektiga, läbi ettekannete ja diskussioonide.

Pressiteadet saate lugeda siit

dsc_0177-ps dsc_0191-ps