EANS ja LGS alustasid operaatorteenuse koostööd

Alates 18. augustist 2016 alustas LGS (Latvijas Gaisa Satiksme) lennundusteadete operaator teenuse osutamist EANS-ile. LGS pakub teenust kaughalduse teel kasutades EANS-i serverid. Teenuse pakkujal on aastate pikkune sama süsteemi kompetents, mis tagab mõlemale osapoolele tööjõukulude jagamise ja kvaliteetse teenuse osutamise.

Uue lennundusteadete edastamise süsteemi (AFTN/AMHS) hanke raames leiti, et kõige optimaalsem on soetada süsteem, mida omavad ka naaberriikide lennuliiklusteenuse osutajad (ANSP-d). Antud otsus võimaldas kaaluda operaatori teenuse sisse ostmist, mis osutus peale arutelusid kõige paremaks lahenduseks.
Selline piiriülene koostöö on NEFAB ja Borealis liikmete vahel esmakordne. EANS loodab selle sammuga olla heaks eeskujuks ka teistele lennuliiklusteenuse osutajatele.