Eesti liitub Eurocontroliga

Majandus- ja taristuminister Urve Palo kirjutas eile pärastlõunal Brüsselis alla kahele protokollile, mis võimaldab Eestil liituda lennuliikluse ohutuse koostööd käsitleva rahvusvahelise Eurocontroli konventsiooniga.

„See võimaldab keskselt tegeleda Euroopa lennuliikluse tänaste ja homsete väljakutsetega. Teada on, et lennuliiklus eeldatavalt kahekordistub aastaks 2030 ja ennetavalt tuleb leida lahendused, et ka tulevikus oleks tagatud lennunduse ohutus, väheneks lendude hilinemised ja oleks maandatud keskkonnariskid,“ ütles Urve Palo.

Ühinemisel saab Eestist Eurocontroli 41. liikmesriik. Praegu on Eesti Eurocontroliga lepingulistes suhetes. Ühinemise seaduse eelnõu ratifitseerib Riigikogu. Ühinemine jõustub plaanitavalt 1. jaanuaril 2015.

MKM uudist saab lugeda siit.